Spirit Of New Orleans Productions
Traditional New Orleans Jazz With A 21st Century Flavor


 

NEW ORLEANS HELSINKI CONNECTION
Yhtye Muusikot Musiikki Keikat Kuvat LINKIT ENGLISH

 

MUUSIKOT

 

 

Tricia Boutté on esiintynyt vuodesta 1984 erilaisten jazz-, gospel-, R&B-, hip hop- ja reggae-kokoonpanojen solistina sekä New Orleansissa että eri puolilla maailmaa. Hänen ammattitaitoaan ovat hyödyntäneet Allen Toussaintin, Fats Dominon ja Public Enemyn kaltaiset huippunimet ja Bouttén yhteistyökumppaneiden lista onkin todella monipuolinen. Hän on yhtä lailla kotonaan jazzin kuin reggaen parissa ja hänen upea äänensä ja valloittava lavaesiintymisensä ovat saaneet osakseen suurta suosiota myös Bouttén lukuisilla Suomen vierailuilla. Hän on esiintynyt mm. oman jazz-kvintettinsä, Bob French´s Original Tuxedo Jazz Bandin ja George French Bandin kanssa. Kesällä 2001 hän oli mukana Riverside Rascalsin laajalla Suomen kiertueella. Vuosina 2002 ja 2004 hän esiintyi Suomessa New Orleans Helsinki Connectionin kanssa, vuonna 2008 oli Brasilian vuoro. Viime vuosina hän on asunut Norjassa kiertäen kansainvälisiä festivaaleja ja klubeja tunnetun Ytre Suløens Jass-Ensemblen kanssa.

 

 

Leroy Jones on New Orleansin arvostetuimpia trumpetisteja, jonka soitossa yhdistyvät sekä perinteiset että modernit vaikutteet uniikilla tavalla. Hän on uransa aikana soittanut lukuisissa eri tyylisuuntia edustavissa orkesterissa, viime vuosina hän on työskennnellyt lähinnä oman kvintettinsä kanssa sekä Harry Connick Jr. Big Bandin solistina. Alkuvuodesta 2001 hän esiintyi Danish Radio Jazz Orchestran solistina, kiertueen aikana tehtiin myös levy The Power And The Glory. Pelkästään vuonna 2006 hän esiintyi solistina yli kymmenellä eri levyllä, näiden joukossa mm. Harry Connick Jr Orchestra, the Bordeaux Big Band, Antti Sarpila Orchestra, Guillaume Nouaux Quintet ja Spirit Of New Orleans. Jonesin omista levyistä mainittakoon esimerkiksi Sweeter Than A Summer Breeze (2009), Soft Shoe (2007), New Orleans Brass Band Music (2005), Wonderful Christmas (2003) ja Back To My Roots (2002) sekä Columbia-levymerkin julkaisemat Mo' Cream From The Crop ja Props For Pops. The Leroy Jones Quintet on esiintynyt mm. arvostetussa Village Vanguard -klubissa New Yorkissa, useilla kansainvälisillä festivaaleilla mm. Yhdysvalloissa, Sveitsissä, Espanjassa, Ranskassa ja Skotlannissa sekä jazz-klubi Storyvillessä Helsingissä.

 

 

Pasunisti ja NOHCn perustaja Katja Toivola on perehtynyt New Orleansin musiikkityyleihin yli viidentoista vuoden ajan. Ensimmäisen matkansa jazzin syntymäkaupunkiin hän teki vuonna 1995 ja jakaa nykyisin aikansa Helsingin ja New Orleansin välillä. Toivola on johtanut suosittuja New Orleans Helsinki Connection- ja Spirit Of New Orleans -yhtyeitä vuodesta 2001 lähtien.

Heinäkuussa 2002 Toivola esiintyi Sveitsissä saksalaisen Wim's Paradise Jazz Bandin kanssa. Vuosina 2006 ja 2007 Toivola soitti Ranskassa Patrick Bensoussanin Big Beat Bandin kanssa sekä New Orleansin legendaarisessa Preservation Hallissa, jossa hän nykyisin esiintyy vakituisesti perjantai-iltaisin. Keväällä 2008 hän oli kaksiviikkoisella kiertueella Australiassa ja vuosina 2008, 2009, 2010 ja 2012 Brasiliassa (São Paulo, Brasília, Belo Horizonte, Rio de Janeiro, Aracaju, Recife, Nova Lima ja Paraty).

Toivola on esiintynyt useilla merkittävillä festivaaleilla ja klubeilla sekä Suomessa että ulkomailla (Jazz Festival Brasil, 21st Thredbo Yalumba Jazz Festival, Fiji International Jazz & Blues Festival, Waiheke Island Of Jazz, Ascona New Orleans Jazz & Classics, Sildajazz, Pori Jazz, Baltic Jazz, Ruskaswing, Ylläs Jazz Blues, Kalott Jazz & Blues, Imatra Big Band Festival, Korpo Sea Jazz, Otava Happy Jazz, Helsinki Classic Jazz Festival, Linna-Jazz, Storyville, Santa Fé, Sture Jazz Club, Ekman Jazz Club...). Lisäksi Toivola on soittanut Riverside Rascals -yhtyeessä vuodesta 1996 lähtien ja esiintynyt free-lance muusikkona Helsingissä, Brasiliassa, Virossa, Tanskassa, Australiassa, Saksassa, Sveitsissä, Uudessa Seelannissa, Ranskassa, Norjassa, Ruotsissa, Skotlannissa, Fidzi-saarilla sekä New Orleansissa (mm. Anthony Howe Band, Tricia Boutté Band, Leroy Jones Quintet, Tremé Brass Band). Pasuunansoiton lisäksi Toivola soittaa bassorumpua mm. Original Hurricane Brass Bandissä, Storyville Brass Bandissä sekä F.C.Helsinki Brass Bandissä.

 

 

Kitaristi Todd Duke valmistui New Orleansin Center for Creative Artsista vuonna 1989. Sen jälkeen hän on soittanut useiden merkittävien eri tyylisuuntia edustavien jazz-yhtyeiden kanssa. New Orleansissa hänen yhteistyökumppaneitaan ovat olleet mm. Cubanismon kanssa levyttänyt ja HBO:n Treme-sarjan tunnusmusiikista tuttu laulaja John Boutté, blues-nimi Luther Kent, loistava basisti-laulaja George French, big band -hahmo Wardell Quezerque, multi-instrumentalisti ja pianisti Loren Pickford, perinteikäs rumpali Bob French sekä Leroy Jones. Duke on kiertänyt kansainvälisiä festivaaleja palkintoja saaneen New World Funk Ensemblen jäsenenä ja on kotikaupungissaan New Orleansissa kaupungin parhaimpien muusikoiden luottokitaristi, joka hallitsee hyvin jazzin, soulin, funkin ja bluesin eri tyylisuuntia.

 

 

Pianisti Paul Longstreth on opiskellut mm. Ellis Marsaliksen johdolla ja on työskennellyt lukuisien yhtyeiden kanssa kotikaupungissaan New Orleansissa. Hän on esiintynyt sekä traditionaalisten että modernien jazz-yhtyeiden kanssa ja soittanut myös reggaeta, rhythm'n'bluesia ja funkia. Viime aikojen yhtyeitä ja projekteja Longstrethillä ovat olleet mm. Sista Teedy & the Bootleg Operation, Tyler's Revisited featuring Germaine Bazzle and Paul Longstreth, École Creolé!, Jeremy Davenport, Leroy Jones Quintet, Bob French’s Original Tuxedo Jazz Band, the Leon Brown Quintet, The George French Band, Whyte Chocolate ja Crönk.

 

 

Basisti Nobu Ozaki on kotoisin Japanista, mutta luonut uraa New Orleansissa jo useiden vuosien ajan. Nobumasan loistava svengi ja lämmin bassosoundi ovat tehneet hänestä suositun basistin New Orleansin traditionaalisissa ja moderneissa jazz-kokoonpanoissa. Hän esiintyy usein Donna's Bar & Grillissä sekä muissa kaupungin merkittävissä jazz-klubeissa. Viime aikoina Ozaki on soittanut mm. the Leroy Jones Quintetin, the Leon Brown Quintetin, the Jeremy Davenport Ensemblen ja the Dwayne Burns Bandin riveissä.

 

 

Thomas Rönnholm on soittanut rumpuja ammatikseen vuodesta 1993 lähtien. Hänen vakituinen työpaikkansa on Kaartin soittokunta, jazz-keikkoja hän on tehnyt mm. Spirit Of New Orleansin, Riverside Rascalsin, Wade Mikkola Trion ja Montenian sekä Mandy Gainesin, New Orleans Ramblersin, Leroy Jones Helsinki All Starsin ja Old Time Jazz Bandin kanssa. Lisäksi hän on työskennellyt myös television Koivula ja tähdet -showssa ja laulaja Laura Närhen kanssa. New Orleansin musiikkiperinteeseen Rönnholm alkoi tutustua levyjen ja Suomessa vierailleiden muusikkojen välityksellä. Vuosina 2001, 2002 ja 2003 hän oli neliviikkoisilla opintomatkoilla New Orleansissa ja nykyisin hän on yksi parhaista eurooppalaisista New Orleans -tyylisuuntaa edustavista rumpaleista.

 

Kuvat: Armand "Sheik" Richardson


Contact for further information and bookings:
kamtoivola@aol.com

Web design: Katja Toivola
© 2005-2013 Spirit Of New Orleans Productions
Last updated: September 19, 2013