Spirit Of New Orleans Productions
Traditional New Orleans Jazz With A 21st Century Flavor


 

Spirit Of New Orleans
Yhtye Muusikot Solistit Musiikki Keikat Kuvat MySpace LINKIT ENGLISH

Muusikot

 

Risto Salmi
SONOn saksofonisti Risto Salmi on varsinainen musiikin monitoimimies: hänen rautaista ammattitaitoaan ovat hyödyntäneet lukuisat erikokoiset ja eri tyylisuuntia edustavat yhtyeet ja produktiot. Hän on soittanut mm. Helsingin Kaupunginteatterissa, Sinfonia Lahdessa, Suomen Kansallisteatterissa sekä Komediateatteri Arenassa, Riku Niemi Orchestrassa, kansanmusiikkiyhtye Luna Novassa, Vantaan Viihdeorkesterissa, The Great Helsinki Swing Bandissä, Antti Sarpila Swing Bandissä, Tapani Kansan orkesterissa, Django's Fourissa, Kajaani Quartetissa sekä Reine Rimón & Her Hot Papasissa, DDT Jazz Bandissä sekä Olli Ahvenlahden orkesterissa.

Hän esiintyy lukuisilla äänitteillä esimerkiksi joista mainittakoon mm. CMX, Ismo Alanko & Osuuskuntaorkesteri, Timo Alakotila, Carita Holmström, Annika Hultman, Opera Big Band, Samuli Edelman, Ami Aspelund, Mikko Kilkkinen, Charlies, Marion Rung, Martin Brushane, Tomi Markkola, Aija Puurtinen, Jorma Kääriäinen, Swing Gentlemen, Pentti Lasanen, Timo Turpeinen, Marko Lämsä, Jarmo Hynninen, Eino Grön, Heidi Kyrö, Kaija Pohjola, Johanna Pakonen, Matti Esko, Kari Tapio.

Salmen loistava tyylitaju, musikaalisuus ja laaja-alainen musiikin tuntemus ovat saaneet kiitosta eri puolilla Suomea ja taanneet hänelle monipuolisia työtilaisuuksia vuosien varrella.

 

 

 

Katja Toivola
Pasunisti Katja Toivola
on perehtynyt New Orleansin musiikkityyleihin yli viidentoista vuoden ajan. Ensimmäisen matkansa jazzin syntymäkaupunkiin hän teki vuonna 1995 ja jakaa nykyisin aikansa Helsingin ja New Orleansin välillä. Toivola on johtanut suosittuja New Orleans Helsinki Connection- ja Spirit Of New Orleans -yhtyeitä vuodesta 2001 lähtien.

Heinäkuussa 2002 Toivola esiintyi Sveitsissä saksalaisen Wim's Paradise Jazz Bandin kanssa. Vuosina 2006 ja 2007 Toivola soitti Ranskassa Patrick Bensoussanin Big Beat Bandin kanssa sekä New Orleansin legendaarisessa Preservation Hallissa, jossa hän nykyisin esiintyy vakituisesti perjantai-iltaisin. Keväällä 2008 hän oli kaksiviikkoisella kiertueella Australiassa ja vuosina 2008, 2009 ja 2010 Brasiliassa (São Paulo, Brasília, Belo Horizonte, Rio de Janeiro, Aracaju ja Recife).

Toivola on esiintynyt useilla merkittävillä festivaaleilla ja klubeilla sekä Suomessa että ulkomailla (Jazz Festival Brasil, 21st Thredbo Yalumba Jazz Festival, Fiji International Jazz & Blues Festival, Waiheke Island Of Jazz, Ascona New Orleans Jazz & Classics, Sildajazz, Pori Jazz, Baltic Jazz, Ruskaswing, Ylläs Jazz Blues, Kalott Jazz & Blues, Imatra Big Band Festival, Korpo Sea Jazz, Otava Happy Jazz, Helsinki Classic Jazz Festival, Linna-Jazz, Storyville, Santa Fé, Sture Jazz Club, Ekman Jazz Club...).

Lisäksi Toivola on soittanut Riverside Rascals -yhtyeessä vuodesta 1996 lähtien ja esiintynyt free-lance muusikkona Helsingissä, Brasiliassa, Virossa, Tanskassa, Australiassa, Saksassa, Sveitsissä, Uudessa Seelannissa, Ranskassa, Norjassa, Ruotsissa, Skotlannissa, Fidzi-saarilla sekä New Orleansissa (mm. Anthony Howe Band, Tricia Boutté Band, Leroy Jones Quintet, Tremé Brass Band).  Pasuunansoiton lisäksi Toivola soittaa bassorumpua mm. Original Hurricane Brass Bandissä, Storyville Brass Bandissä sekä F.C.Helsinki Brass Bandissä.

 

 

Jarkko Palokas
Kitaristi Jarkko Palokas palasi Suomeen keväällä 2001 valmistuttuaan Berklee College Of Musicistä, jossa hän opiskeli kolme vuotta. Tällä
hetkellä Palokas työskentelee freelance-kitaristina ja soitonopettajana pääkaupunkiseudulla. Spirit Of New Orleansin lisäksi hän soittaa mm. Hong Kong Motors -yhtyeessä. Hänen soittonsa on erittäin monipuolista ja hän hallitsee hyvin jazzin eri tyylisuuntia. Palokkaan tuoreet ideat ja ennakkoluulottomuus ovat ilahduttaneet sekä SONOn jäseniä että yleisöä.

 

 

Jussi Harju
Nykyisin Hämeenlinnan panssarisoittokunnassa työskentelevä Jussi Harju on valittu Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestyksessä vuoden jazz-tuubistiksi viitenä peräkkäisenä vuotena.
Uransa aikana hän on soittanut mm. Riverside Rascalsissa, Old Time Jazz Bandissä, Storyville Brass Bandissä sekä F.C.Helsinki Brass Bandissä. Tärkeitä vaikutteita hän on saanut perinteisten New Orleans -bändien lisäksi ReBirthin ja Dirty Dozenin kaltaisista uuden aallon brass bändeistä, joissa tuuban asema on hyvin keskeinen. Keväällä 2002 Harju vieraili New Orleansissa ja tutustui kaupungin musiikkielämään sekä kuunnellen että soittaen.

 

 

Thomas Rönnholm
Thomas Rönnholm
on saavuttanut vankan aseman suomalaisten perinteistä jazzia soittavien rumpaleiden keskuudessa. Hän on soittanut mm. New Orleans Ramblersin, Wade Mikkola Trion ja Montenian kanssa, Leroy Jones Helsinki All Starsin sekä Old Time Jazz Bandin kanssa. Rönnholm on vieraillut New Orleansissa useaan otteeseen ja omaksunut kaupungin musiikkiperinteen hämmästyttävän syvällisesti - tästä ovat todisteena keikat paikallisten muusikoiden kanssa New Orleansissa. Myös Rönnholm soitti kansainvälisessä New Orleans Helsinki Connectionissa kesäkuussa 2002. Muita viime aikojen yhtyeitä ovat olleet mm. Electric Martini, Miami Guys sekä F.C.Helsinki Brass Band.

 

 


Contact for further information and bookings:
kamtoivola@aol.com

Web design: Katja Toivola
© 2005-2011 Spirit Of New Orleans Productions
Last updated: February 12, 2011