Spirit Of New Orleans Productions
Traditional New Orleans Jazz With A 21st Century Flavor


 

Spirit Of New Orleans

Yhtye Muusikot Solistit Musiikki Keikat Kuvat MySpace LINKIT ENGLISH

 

Spirit Of New Orleans eli SONO perustettiin syksyllä 2001. Yhtyeen tavoitteena on soittaa New Orleans -jazzia niin kuin sitä nykyisin soitetaan jazzin syntymäkaupungissa. New Orleansin musiikkielämä on edelleen - jopa vuoden 2005 tulvan jälkeen - erittäin vilkasta ja kaupungissa on lukemattomia erityylisiä jazz-yhtyeitä, joiden soitosta SONO ammentaa vaikutteita. Keskeistä ohjelmistossa on hyväntuulisuus ja tanssittavuus - musiikin laadusta ja taiteellisuudesta tinkimättä.

Ensimmäisten vuosiensa aikana Spirit Of New Orleans on tehnyt yhteistyötä neworleanslaisen trumpetistin Leroy Jonesin, neworleanslaisten laulajien Tricia Bouttén ja Yolanda Windsayn, ruotsalaisen laulajan Miriam Aïdan sekä suomalaisten laulajien Eeppi Ursinin ja Susanna Mesiän kanssa. Tulevaisuudessa yhtye tulee tekemään yhteistyötä myös muiden neworleanslaisten solistien kanssa. Vuonna 2004 SONO esiintyi Fiji International Jazz & Blues Festivaalilla Fidji-saarilla, Waiheke Island Of Jazz –festivaalilla Uudessa Seelannissa sekä eräällä Euroopan merkittavimmistä traditionaalisen jazzin tapahtumista, Jazz Ascona New Orleans & Classics –festivaalilla Sveitsissä. Kesällä 2007 SONO vieraili Norjassa, esiintyen tunnetulla Sildajazz-festivaalilla. Vuonna 2009 vuorossa oli Tanskan Silkeborgissa järjestettävä Riverboat Jazz Festival. Lisäksi SONO on esiintynyt useilla kotimaisilla jazz-festivaaleilla, mm. Lahden Jazztorilla, Oulun Elojazzeilla, Pori Jazzissa, Baltic Jazzissa, Korpo Sea Jazzissa, Ruskaswingeissä, Imatra Big Band –festivaalilla, Ylläs Jazz Bluesissa, Tornion Kalott Jazz & Bluesissa, Linna-Jazzissa, Kotkan Jazz By The Sea –tapahtumassa ja Otava Happy Jazzissa. Yhtye on nähty keikalla myös mm. Storyvillessä, Santa Féssä, Sture Jazz Clubilla, Nujulan lavalla, Jämsän Hiidenkirnussa sekä useissa kirkoissa, joissa soitetut gospel-konsertit ovat valloittaneet yleisön. Kaikkialla on vastaanotto ollut erittäin positiivista; sekä järjestäjät että yleisö ovat nauttineet yhtyeen musiikista.

SONOn ohjelmisto sisältää paljon Suomessa harvemmin kuultuja mutta New Orleansissa klassikon asemassa olevia kappaleita. Vanhimpia kappaleita edustavat 1900-luvun alussa sävelletyt Mobile Stomp, Panama Rag, Fidgety Feet ja Bogalusa Strut. Ohjelmistoon on otettu myös New Orleansissa viime vuosina sävellettyjä kappaleita kuten Leroy Jonesin Carnival's In Town sekä The Sea Horsen ja Montego Bouncen kaltaista originaalituotantoa.

SONOn uusin Mahogany Hall Stomp -levy julkaistiin syksyllä 2009. Lisätietoa levystä on täällä ja linkki levykauppaan on tässä. Yhtyeen toinen, hyvät arvostelut saanut, Some Of These Days -levy julkaistiin toukokuussa 2006. Solisteina levyllä ovat Eeppi Ursin ja Leroy Jones. SONOn ensimmäisen levy, Bogalusa Strut, ilmestyi kesällä 2002. Mainion vastaanoton saaneita levyjä on soitettu radiossa, erityisesti WWOZ-jazzkanavalla.

 

Kuuntele SONOn musiikkia MySpace-sivulla.


Contact for further information and bookings:
kamtoivola@aol.com

Web design: Katja Toivola
© 2005-2020 Spirit Of New Orleans Productions
Last updated: January 25, 2020